Stichting Kooksaam

De stichting KookSaam biedt dagbesteding op het gebied van horeca. In kleine groepen van 4 tot 6 deelnemers en met een vaste begeleider wordt de deelnemers de mogelijkheid geboden om zich op horecagebied zoveel mogelijk te kunnen ontwikkelen.

Dagbesteding voor jongeren

De dagbesteding wordt aangeboden aan jongeren vanaf 18 jaar met een indicatie dagbesteding. Door deze dagbesteding voelen zij zich gewaardeerd en krijgen het gevoel onderdeel te zijn van de maatschappij.

Eten en Slapen

Kooksaam is gevestigd in een monumentale wagenschuur tussen Lisse en Sassenheim. Hierin zijn behalve de brasserie en de grote keuken tevens twee ruime B & B kamers gecreƫerd; DroomSaam.
De brasserie en de keuken kunnen gehuurd worden voor besloten gelegenheden, workshops en catering. Daarnaast wordt de accommodatie aangeboden voor diverse maatschappelijke organisatie voor het realiseren van bepaalde projecten en doelstellingen. Voorbeelden hiervan zijn o.a. Welzijnskompas en de Stichting Syrische vrouwen.

Fonds Perspectief heeft geld beschikbaar gesteld voor de aanschaf van materialen in de keuken, waardoor op een professionele manier gewerkt kan worden, zoals materialen voor een verpakkingslijn en biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen