Stichting van het Kind

Stichting van het Kind heeft nauwe contacten met jeugdzorgorganisaties die actief zijn in de regio Duin- en Bollenstreek. Door deze samenwerking konden zij ervoor zorgen dat dit project mogelijk werd gemaakt voor kinderen en jongeren die dat nodig hadden.
Met Jeugdzorgorganisatie Horizon zijn diverse doelen van te voren afgesproken zodat we wisten dat de bijdrage van Fonds Perspectief op een juiste manier werd besteed. De individuele aanvragen moesten een duidelijke toelichting bevatten waarom een jongere bijles nodig had en een verwacht kostenoverzicht. Op basis hiervan kon Stichting van het Kind ervoor zorgen dat de bijles werd gevolgd door jongeren die een intrinsieke motivatie hadden.

 

 

 

Samenwerking met Horizon

Stichting van het Kind heeft al jarenlang een nauwe samenwerking met jeugdzorgorganisatie Horizon.
Horizon heeft in diverse delen van het land locaties. In Alphen aan den Rijn is een locatie met een groot terrein waar ruim 120 kinderen wonen. Deze kinderen komen voor het grootste gedeelte uit de regio Duin- en Bollenstreek. Op deze locatie wonen kinderen van 6 tot 18 jaar oud.
Op het terrein is ook een speciaal onderwijs school aanwezig. Op deze school volgen leerlingen van de locatie onderwijs. Door corona stopten praktijkonderwijs en stages, wat erg lastig was voor de doelgroep die juist in de praktijk het beste tot leren komt.

 

 

 

Stichting van het Kind Fonds Perspectief Bijles

Stichting van het Kind heeft besloten om een gedeelte van de donatie van Fonds Perspectief te besteden aan de kinderen en jongeren die wonen op de locatie.
Voor de donatie, die is geschonken aan de locatie, is een vakgroep opgezet. Deze vakgroep bestond uit diverse mensen zodat het geld op een juiste en correcte manier verdeeld kon worden over verschillende woon en behandelgroepen.

 

 

Wat is er bereikt in 2020

Voor de donatie die is geschonken aan Horizon is er van te voren afgesproken dat de locatie diverse
doelen moest stellen. De behaalde doelen zijn hieronder geformuleerd. Stichting van het Kind heeft met de donatie 120 leerlingen kunnen helpen om toch op een alternatieve manier een programma te kunnen volgen.
De behaalde doelen:

 

    • Extra ondersteuning kunnen geven aan leerlingen die een leerachterstand hebben.

    • Ontlading en inspirerende activiteit in de ingewikkelde corona-tijd met juist voor jongeren met heel veel beperkingen.

    • Portfolio-opbouw voor terugkeer naar regulier onderwijs.

    • Ontdekken van talenten en lange termijn perspectief.

Fonds perspectief Stichting van het Kind bijles
Mede dankzij de donatie van Fonds Perspectief hebben wij voor tientallen kinderen bijles mogelijk kunnen maken. De kinderen wonen in de regio Duin- en Bollenstreek. Hieronder een aantal citaten van de deelnemers:

 


‘Ik was zo blij dat ik eindelijk weer eens echt les had, dat had ik nooit van mezelf gedacht!’

 

‘Ik was al een paar maanden niet naar school geweest door Corona en inloggen deed ik ook niet. Ik heb de hele tijd halfziek op de bank gelegen. Daardoor heb ik wel een achterstand opgelopen. Die heb ik lekker kunnen inhalen door de bijlessen.’

 

‘Omdat ik één op één les had, ging ik drie keer zo snel als op school. Ik heb met Nederlands een heel schooljaar ingehaald, echt waar.’

 

 

 

 

Stichting van het Kind is Fonds Perspectief erg dankbaar voor de geweldige bijdrage die zij hebben gekregen in 2020. Door deze bijdrage konden zij kinderen in een moeilijke tijd helpen. Kinderen die het al extra lastig hebben, omdat zij niet meer bij hun ouders kunnen wonen.

 

Wilt u weten of uw stichting ook in aanmerking komt voor een bijdrage van Fonds Perspectief? Doe een Quick check op onze site.