Langeveldshof Sassenheim

Langeveldshof is een gezellig ontmoetingscentrum dat dagactiviteiten biedt in de Bollenstreek. Het is een bijzondere plek die midden in de samenleving staat waar mensen die dagbesteding zoeken gezelligheid, saamhorigheid, creativiteit, gezond bewegen en lekker eten vinden. Persoonlijke aandacht staat centraal.

Naar het Langeveldshof komen mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit zijn mensen die overdag niet alleen willen of kunnen zijn, structuur kunnen gebruiken of hulp nodig hebben waarbij ook Mantelzorgers ontlast kunnen worden. De activiteiten worden in kleine groepen geboden.

Actief ouder worden

Langeveldshof draagt zo bij aan de bestrijding van eenzaamheid en een goede gezondheid. Het ondersteunt actief ouder worden en herstel en speelt in op alle leeftijden, achtergronden of voorkeuren. Onderling contact, ook tussen jong en oud, wordt op een ongedwongen en veilige manier gestimuleerd wat bijdraagt tot een grotere sociale diversiteit.

Fonds Perspectief Langeveldshof activiteiten voor jong en oud.

De mantelzorgers zijn ook betrokken

Mantelzorgers, familie en vrienden zijn ook van harte welkom. Zij kunnen de medewerkers van Langeveldshof raadplegen en onderling ervaringen uitwisselen. Regelmatig worden er bijeenkomsten georganiseerd waarvoor ook mantelzorgers worden uitgenodigd.

Wat was de bijdrage van Fonds Perspectief

Fonds Perspectief heeft geholpen bij het opstarten van de activiteiten van de Stichting Vrienden van Langeveldshof in Sassenheim.

Dankzij Fonds Perspectief konden zij bij de opstart van Sassenheim direct meerdere soorten activiteiten bieden, in het bijzonder beweeg-activiteiten die erg belangrijk zijn bij dementie en het welzijn van ouderen.

Hiernaast waren er spelletjes om de gezelligheid en gemeenschapsgevoel te creƫren en diverse creatieve activiteiten. Er wordt dagelijks van de materialen genoten.

Fonds Perspectief Langeveldshof Schilderen Dementie Dagbesteding

Wilt u weten of uw stichting ook in aanmerking komt voor een bijdrage van Fonds Perspectief? Doe een Quick check op onze site.