Game Event Bollenstreek

Zeker in de periode van COVID-19 is de online wereld een vanzelfsprekend onderdeel in de leefwereld van veel jongeren. Deze ontwikkelingen brengen kansen en risico’s voor jongeren met zich mee. Daarom is aansluiten bij de online leefwereld is essentieel om jongeren te blijven bereiken en te ondersteunen bij hun ontwikkeling naar zelfstandigheid.

De stichting Epic Youth bestaat uit moderne jongerenwerkers en vrijwilligers die opgroeiden in de online wereld en voorziet in de persoonlijke en sociale ontwikkeling in het digitale domein van jongeren tussen 10 en 23 jaar. En dit doen zij onder andere door het organiseren van online activiteiten zoals game evenementen waarbij jongeren sociale contacten leggen.

Fortnite Game Evenement

In de kerstvakantie organiseerde de Stichting Epic Youth, mede dankzij ondersteuning van Fonds Perspectief, een Fortnite Game Evenement voor jongeren in de Bollenstreek. Van 27 december 2020 t/m 2 januari 2021 gameden de jongeren in tweetallen met elkaar en uit de reacties bleek dat het er fanatiek aan toe ging.

Promotie en aantal deelnemers

Via Social Media werd een flyer gecommuniceerd om zoveel mogelijk lokale jongeren te bereiken. Dat had als resultaat dat deze flyer bijna 5.000 keer werd gezien met 100 keer kliks en inschrijvingen.
Naast de deelnemers bekeken uiteindelijk 692 unieke kijkers de live uitzendingen. Met als resultaat een totaal aantal inschrijvingen van 286 jongeren. De 146 duo’s waren ingedeeld in twee poules. Uiteindelijk werd de finale op 30 december gespeeld en op 2 januari volgde de prijsuitreiking en werd het beste duo van de Bollenstreek bekend gemaakt.

De steun van o.a. Fonds Perspectief stelde de stichting Epic Youth in staat om het Game Evenement Bollenstreek te doen plaatsvinden. Daarbij realiseerden zij voor in totaal een kleine duizend jongeren uit de Bollenstreek een actieve invulling van hun kerstvakantie.