Ambachtenplein

Fonds Perspectief ondersteunt Ambachtenplein. Het Ontmoetingscentrum Plein28 wordt uitgebreid met het Ambachtenplein. In deze ruimte zal WelzijnsKompas zich richten op diensten en activiteiten op het gebied van zelfredzaamheid en duurzaamheid. Fonds Perspectief werd benaderd voor ondersteuning van het opzetten van dit centrum.

Repareer-recycle-redzaam

Onder het motto repareer-recycle-redzaam is het Ambachtenplein opgezet. Onder deze noemer zal het Ambachtenplein van toegevoegde waarde zijn voor iedereen die iets wil leren op het gebied van techniek en duurzaamheid en zijn zelfredzaamheid wil vergroten. Speciale aandacht zal er zijn voor kwetsbaren zoals mensen en gezinnen met een smalle beurs en alleenstaanden.

Fonds Perspectief Ambachtenplein

Voorbeelden van activiteiten:

• Kleding repareren
• Fietsen repareren in de eigen fietsenwerkplaats
• Leenbibliotheek voor gereedschap

Samenwerking met Tante Trees

Met Tante Trees, de bekende kringloopwinkel in Hillegom is het Ambachtenplein een samenwerking aangegaan. Wekelijks ontvangt het Ambachtenplein materialen die gebruikt kunnen worden voor de workshops en de materialenbank.

Fonds Perspectief heeft bijgedragen aan de kosten van een coördinator voor de eerste twee jaar om het ambachtenplein te ontwikkelen.