De Ouderkamer

De ouderkamer binnen OBV De Verrekijker in Katwijk, heeft inmiddels verschillende functies. Ouders wisselen hier met elkaar van gedachten. Bijvoorbeeld over het reilen en zeilen op het asielzoekerscentrum en de basisschool van hun kinderen.

Ouderkamer wordt ook een leerkamer

Verder merkten de leerkrachten van de Verrekijker dat het taalniveau van veel kinderen onder de maat is omdat zij opgroeien in een taalarme omgeving. Zo werd de ouderkamer ook een leerkamer; ouders van leerlingen komen hier nu ook bij elkaar om taalspelletjes te doen en zo spelenderwijs hun woordenschat te verhogen.

Digitale leermiddelen

Verder worden er voor ouders thematische ochtenden georganiseerd, over bijvoorbeeld gezondheid, pesten, voeding en opvoeding. En is de ouderkamer up-to-date ingericht voor het digitale tijdperk. Een win-win situatie voor ouders en de kinderen, want ook de leerlingen kunnen nu gebruikmaken van de nieuwe digitale leermiddelen en hebben toegang tot het wereldwijde web.

Fonds Perspectief heeft ervoor gezorgd, dat de Ouderkamer bij obs De Verrekijker in Katwijk, kon worden ingericht met meubilair en er diverse devices konden worden aangeschaft, zoals chromebooks en I-pads. Door aan taal te werken wordt de participatie van deze ouders vergroot.