De Fiepbus

Kinderen die worden voorgelezen, gaan zelf meer lezen, waardoor ze een betere taalontwikkeling hebben. Om kinderen en hun ouders hierin te stimuleren, heeft Bibliotheek Bollenstreek, in samenwerking met diverse basisscholen in de Duin- en Bollenstreek de leukste dubbeldekker van de Bollenstreek, de Fiepbus ingeschakeld.

Een rijdend kunstwerk

De Fiepbus is een vrolijk gedecoreerde grote rode dubbeldekker, helemaal in de stijl van Fiep Westendorp. In dit rijdende kunstwerk, konden kinderen uit groep 1 t/m 8 naar hartenlust spelen, ontdekken en luisteren naar de mooiste voorleesverhalen. Op de benedenverdieping van de Fiepbus, gingen de jongsten op avontuur in een heus doolhof. Zij vonden daar taalspelletjes en bekende Fiepkarakters. Op de bovenverdieping speelden kinderen op i-Pads, knutselden meesterwerkjes in elkaar en konden rondneuzen in de leukste kinderboeken.

Fiepbus Fonds Perspectief Bollenstreek

Fonds Perspectief heeft dit project van harte ondersteund omdat wij vinden dat een goede taalbeheersing van kinderen, de basis is voor hun toekomst.