Administratie met koffie

In Noordwijk is in januari 2019 het project ’Administratie met koffie’ (voorheen Koffie en Geldzaken) van start gegaan. Iedere dinsdagmiddag zitten twee vrijwilligers op Sportpark Duinwetering klaar, om mensen met financiële vragen of problemen te helpen.

Laagdrempelig
’Administratie met koffie’ is een initiatief van Marion Loor, directeur van Welzijn Noordwijk en Adry Beugelsdijk, coördinator van de sociale wijkteams in Noordwijk. “We wilden iets laagdrempelig verzinnen, waar mensen terecht kunnen voor hun geldzaken’’, zegt Loor. Dat het werkt, blijkt tijdens de opening als de eerste klant zich al aandient.

De naam ’Administratie met koffie’ is bewust gekozen, want de vragen worden daadwerkelijk onder het genot van een kopje koffie besproken. Het gaat daarbij niet alleen om mensen met schulden. Loor: ,,Er komen ook mensen met vragen over hoe ze van kleine contracten af kunnen komen, of hoe ze de kosten van een huishouden kunnen verminderen.”

Administratie met koffie

Zonder afspraak
Bij het project werken tal van organisaties samen, zoals Schuldhulpmaatje, de Bibliotheek, maar ook Vluchtelingenwerk en het Jongerenwerk.

Omdat de inloopspreekuren worden gerund door vrijwilligers, is het advies gratis. Materiaal als laptops, telefoons en uiteraard de koffie worden door het Ondernemersfonds gefinancierd.

Fonds Perspectief heeft als co-financier, geld voor publiciteit beschikbaar gesteld.