Welkom bij Langeveldshof: Een Ontmoetingscentrum in de Bollenstreek
Langeveldshof is een warm en gastvrij ontmoetingscentrum dat dagactiviteiten biedt in de prachtige Bollenstreek. Deze unieke plek, midden in de samenleving, is dé locatie voor mensen die op zoek zijn naar dagbesteding. Bij Langeveldshof vinden bezoekers gezelligheid, saamhorigheid, creativiteit, gezonde beweging en heerlijke maaltijden, met persoonlijke aandacht voorop.
Voor Wie is Langeveldshof?
Langeveldshof verwelkomt mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Of iemand nu overdag niet alleen wil of kan zijn, structuur nodig heeft in het dagelijks leven, of hulp wenst waarbij ook mantelzorgers worden ontlast, Langeveldshof biedt uitkomst. De activiteiten worden aangeboden in kleine, hechte groepen, zodat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij verdient.
Actief ouder worden en herstel
Bij Langeveldshof zetten ze zich in voor het bevorderen van een gezonde, actieve levensstijl. Het ontmoetingscentrum helpt eenzaamheid te bestrijden en ondersteunt herstel, ongeacht leeftijd, achtergrond of persoonlijke voorkeur. Door ongedwongen en veilig contact te stimuleren, ook tussen jong en oud, dragen ze bij aan een grotere sociale diversiteit en een hechte gemeenschap.
Ondersteuning door Medewerkers en Vrijwilligers
De bezoekers van Langeveldshof worden begeleid door een toegewijd team van medewerkers en vrijwilligers. Deze groep krijgt diverse vormen van ondersteuning om de best mogelijke begeleiding te kunnen bieden.
Wat was de bijdrage van Fonds Perspectief
De Stichting We Share Care heeft met succes een beroep gedaan op het Fonds Perspectief voor financiële ondersteuning. Dit fonds heeft bijgedragen aan de training van de medewerkers en vrijwilligers van Langeveldshof. Zij hebben via de Rino Groep een cursus van vier dagdelen gevolgd in Steunend Relationeel Handelen (SRH).
SRH (Steunend Relationeel Handelen) is een methodiek die speciaal is ontwikkeld om mensen met psychische en sociale kwetsbaarheid te ondersteunen in hun herstel- en ontwikkelingsproces. Deze aanpak richt zich op het aanboren van krachten om zelfregie en groei te bevorderen, met oog voor ieders kwetsbaarheden en beperkingen.
Dankzij deze training kunnen de medewerkers en vrijwilligers van Langeveldshof nog beter inspelen op de behoeften van hun bezoekers.