Muziekactiviteiten Langeveldshof

Langeveldshof , met locaties in Sassenheim en Lisse, is een bijzondere plek in de samenleving waar een goede dagbesteding centraal staat. Hier worden kleinschalige opvang en begeleiding geboden in vaste groepen, wat bijdraagt aan gezelligheid, saamhorigheid, creativiteit, gezond bewegen en lekker eten. Langeveldshof speelt een belangrijke rol in de bestrijding van eenzaamheid en bevordert een goede gezondheid door actief ouder worden en herstel te ondersteunen.

Langeveldshof richt zich op mensen die overdag niet alleen willen of kunnen zijn, behoefte hebben aan structuur of extra hulp nodig hebben. De activiteiten dragen bij aan het stimuleren van onderling contact op een ongedwongen en veilige manier. Langeveldshof bevordert ook het contact tussen jong en oud, wat bijdraagt aan sociale diversiteit en verbinding in de gemeenschap.

Muziekactiviteiten bij Langeveldshof

Muziekproject Langeveldshof ism Fonds Perspectief

Bij Langeveldshof in Sassenheim en Lisse hebben de afgelopen periode diverse muziekactiviteiten plaatsgevonden, ondersteund door Stichting Fonds Perspectief.

Viermaal werden er in Sassenheim en driemaal in Lisse muzikale ochtenden en middagen georganiseerd waarbij gebruik werd gemaakt van boomwhackers. Deze laagdrempelige, kleurrijke instrumenten brachten veel spelplezier en gezelligheid met zich mee.

Daarnaast vonden er vijfmaal in Langeveldshof Lisse en driemaal in Langeveldshof Sassenheim optredens plaats met een verhalenkist, ondersteund door muziek. Deze feestelijke momenten werden door de deelnemers zeer gewaardeerd.

Boomwhackers: Muziek en Plezier voor Iedereen

Boomwhackers zijn lichte kunststof buizen van verschillende lengtes, elk met een eigen toon en kleur. De toon ontstaat door ermee op je knieën te slaan, op een tafelrand of tegen een andere buis.

Deze eenvoudige, maar effectieve manier van muziek maken zorgde voor veel vrolijkheid en samenspel onder de deelnemers aan deze muziekactiviteit van Langeveldshof.

Boomwhackers bij Langeveldshof muziekproject Fonds Perspectief

Ondersteuning door Fonds Perspectief

Langeveldshof muziekactiviteiten mmv Fonds Perspectief

Stichting Fonds Perspectief heeft Langeveldshof ondersteund met een financiële bijdrage voor het organiseren van de muziekactiviteiten met boomwhackers en de verhalenkist.

Mede dankzij deze steun hebben de deelnemers veel plezier beleefd aan het samen muziek maken en genieten van de muzikaal omlijste verhalen.

Deze waardevolle activiteiten hebben niet alleen bijgedragen aan het welzijn en de gezondheid van de deelnemers, maar ook aan het bevorderen van sociale contacten en saamhorigheid.

Mede dankzij Fonds Perspectief kan Langeveldshof blijven bijdragen aan een waardevolle en plezierige dagbesteding voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken.

Wilt u weten of uw stichting ook in aanmerking komt voor een bijdrage van Fonds Perspectief? Doe een Quick check op onze site.